Onsda kvällen var nice!

Igår kväll efter middagen åkte jag och hälsade på min vän Olivia :) Vi pratade om gamla goa minnen, hon visade mig hur draw domething funkar och hon bjö på fruktsallad. Det va en mycket trevlig kväll!

Jag åkte hem och tog det lugnt en stund innan jag strax före tolv åkte till christofer för att krypa isäng, men där visade det sig att sängen saknade sängkläder och täcket var borta. Jag smög omkring i källaren och tvättstugan för att försöka hitta nåt att bädda med vilket inte var nåt större problem. Det som var mest svart att hitta va vart svärmor lagt täcket. Jag letade säkert nästan 10 min innan jag spg att det hängde ute på vädring. Tog in täcket och började bädda, när jag va klar komme gubben hem från jobbet, så då vare bara att krypa ner.

 

Hade egentligen kursintroduktion idag, men valde att stanna hemma, då jag gissar att den inte varade så läge, så käntes onödig att åka, men vem vet jag kanske missade nåt viktigt....

 

Nu ska jag föröska hitta på nåt att göra under dagen :)

Tjingeling!


Ett besök på äldreboende.

I eftermiddag har jag varit på något som liknat en jobbinterjuv, chefen visade mig runt på arbetsplatsen och berättade vad man får göra under en typsig arbetsdag. Vi pratade på och vips hade en timme bara sprungit iväg.
Vi bestämde i allafall att jag skulle börja inskolas så snart som möjligt så jag ska börja med det direkt efter påsken :) Tror det kommer bli spännande att få testa på något nytt jobb :)

Tycker chemat verkade hyfsat bra också, då det är både dag & kvällstid, samt att under en 5 veckors period så jobbar man 2 helger, sjukt mycket bättre än varannan helg som jag tidigare ha vare van vi.

Tjingeling!

Redovisnings onsdag

Tillbaka i umä nu, har sutte och förberet mig lite inför redovisningen som börjar om 55 min.
Hoppas på att någon fler ut gruppen ska dyka upp snart så jag inte behöver vara så ensam :P

Idag blir en spännande dag, först redovisning och sedan 12.32 tåget hem för att kl 15 träffa en av cheferna inom äldreomsorgen där jag sökt sommar jobb, ska bli spännande att höra om jag får nåt. Är lite nervös redan nu, men ska nog gå bra. I morse va typ Christofer med taggad än jag på att träffa chefen, men jag va väl för tröff för att ha hunnit känna efter.

Fick även igår veta att Emil klarade tentan som han gjorde för nån vecka sedan och han är nu klar med studerena bara en liten del av exjobbet kvar. Ioch med att han klarade tentan så kommer även han upp nästa vecka och fira påsk med oss!! :D :D känns super kul att vara hela familjen igen och även några fler :)

Ha en go onsdag i allafall!
Tjingeling!

En spännande tisdag


Idag tog jag mig lite sovmorgon när jag ändå va ledig, kände mig hur trött som helst i morse men vid 10 klev jag upp och hoppade i träningskläderna och seda for jag ut på årets första löparrunda. Kan säga att det var jobbigt, men jag över levde i allafall :)
Väl hemma igen duschade jag innan jag drog in till lilla b och lunchade med Pauline :) Hade en mycket trevlig lunch, lite vardagslyx så där :P Under lunchen får jag i allafall ett samlat från äldreomsorgen där jag sök sommarjobb och hon ville träffa mig, så i morgon när jag kommer tillbaka från umä vid 3 snåret ska jag åka och träffa henne. Jag är lite nervös men de ska nog gå bra hoppas jag :P

Vet inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med resten av dagen, de får jag väl se vad jag hittar på :P

Tjingeling!

Måndag igen.

Har haft en långhelg som har gått i lungets tecken.
På fredag drog jag på gymmet på förmiddagen och en snabbis på stan under eftermiddagen. På kvällen hade jag fredagsmys med min älskling framför tvn.

På lördag drog jag återigen på gymmet och sedan blev det stan med Ida, denna gång hittade jag en tröja på lindex. Vi fikade på lilla b och sedan drog vi på seckondhand innan vi skiljdes åt.
Jag åkte hem och hjälpte pappa att instalera den nya diskmaskinen då vår förra valde att haverara på fredagen.
Sedan blev det tackos med päronen och Christofer och sedan ännu mer mys framför tvn.
Vid 10 snåret åkte jag och Christofer där vi återigen hamnade framför tvn, men blev ne hyfsat tigig kväll, vilket var skönt. I går söndag tog vi lite sovmorgon och bara låg och njöt på morgon, sedan gick vi ut på gubbens baksida där vi gjorde upp en eld och grillade korv. Sedan ringde mamma och bjö oss på vofflor eftersom de va voffeldan, så då vare bara att bege sig dit. När vi fikat tog vi det bara lungt innan det blev middag och sedan for pojken för att spela bandy. Jag och pappa städade lite, jag tog min vanliga söndakvällsdusch innan det blev filmtajm med lite popcorn i soffan :)  Och så var helgen slut, den gick för fort!

Är tillbaka i umä nu och har faktiskt vare flitit på morgon då jag skrivit min sprintrapport klar, så nu väntar jag bara på att gruppen ska dyka upp så vi kan göra den gemensamma rapporten och sedan äre klart för denna kurs!
Ikväll äre även hockey så kommer att bli bänkad framför tvn ikväll med, måste ju se hure gå för Saik mot Aik :)
Enligt dagens VF så har Saik spelat lite bättre än Aik, men de låg rätt jämna så kommer bli spännande.

Tjingeling!

Torsdag 22/3


(Jag & Elin igår när vi arbetade som flitigast)

Sitter för tillfället i labsalen och läse vk.se samt kikar bara allmänt runt på internet för att fördriva tiden i väntan på att lektionen ska börja. Sov så fruktansvärt gott på bussen ner idag, plockade fram min uppblåsbara nackkudde och de var en höjdare! Måste göra det till en vana att blåsa upp den på morgon, känner mig inte alls lika stel i ryggen efter att ha sovit med den då jag slipper ligga som en ostkrog på sätet.

Idag blir en spännande dag, har sutte och kikat igenom de inlämnde textren som resten av min grupp har skrivit så nu ska det bara gå att få ihop till en text, men inget är ju omöjligt!

Tjingeling!

Päronen är tillbaka ..



I gårkväll anlände mina päron tillbaka. När de landat fick vi lite presenter, jag fick en D&G väska, escadas nya parfym "island kiss" samt en t-shirt och även spriten & godiset jag beställt från taxtree, men det sistnämnda får jag ju faktiskr dock betala för. Christofer fick ett CK skinbälte samt sin stock snus från taxfree.
När vi fått våra grejer så tog vi fram smörgåstårtan som jag hade gjort och smakanske de på den.
Blev sedan en tidig kväll eftersom jag va as trött, så somnade innan kl 23 och det var ett tag sedan.

Idag har vi arbetat på med hi-fi och vi är klara. Nu sitter jag och komponerar lite texter av de punkter som jag har till kravspecen, detta ska vara klart tills i morgon då vi ses efter redovisnigen av lab 2. Men känner min än så länge lung då jag bara har en punkt kvar att skriva om. Sedan ska jag städa mitt rum och bädda rent i våran säng :) Ska bli så skönt med nybäddat. Kvällen kommer sedan att avslutas med en dusch och kvällsfika :)

Imorgon blir en sännande dag, först ska vi redovisa lab2, där vi inte har förberett oss utan bara kommer att improvisera, alltid lika spännande. Sedan ska vi försöka sätta samman kravspecen och om vi då blir helt klara så tar vi helg :) Och om vi inte blir klara allt för sent så ska jag göra Emma sällskap på stan en sväng.
På kvällen ska jag göra en tillf'llig comback på Statoil då de har p-möte i morogn och Ola ringe och frågade om inte jag kunde ställa upp och jobba under den tiden. Måste erkänna att jag blev lite glad att de frågade mig, och det gäller ju endast 2 timmar så då äre klart att jag ställer upp.

Nu tillbaka till textkompromerandet...
Tjingeling!

Helgen som varit!

Helgen va helt underbar!  Vaknade 09,20 på lördagmorgon och klev då upp och gjorde det sista med kakorna som jag skulle lämna till mammas kollegor. Vid 10 åkte jag in på stan och lämnade dessa, samt att jag gjorde bort bolaget. Sedan åkte jag hem och fikade i soffan, städade lite innan jag och Molly gick på en långpromenad innan jag fortsatte att städa klart.
Vid 4 väckte jag min älskling och vi låg och pratade en stund innan vi tog oss upp ur sängen och beställde kolgrillat från golden. Seadn åkte min älskling på jobbet igen, har inte hunnit se han allt för mycket under helgen.
Vid 7 tiden rullade mina vänner in och vi hade en myckte trevlig kväll med olika spel, alkohol och sedan lite dansande på hottan, innan jag blev trött vid 1 och åkte hem. Jag var fan i mej duktig som plockade undan alla flaskor när jag kom hem så när jag vaknade på söndag så vare fint.

Söndagen tillbringade jag i soffan, under dagen kikade jag på tre filmer och åt lite godis. Vid 5 väckte jag Christofer och ordnade "frukost" till honom innan han drog. Jag köpte en pizza och satte mig framför tvn igen. Jag gjorde klart min lo-fi eftersom jag hade glömt att göra några sidor och sedan tog jag mej en välbehövd dusch.
Kvällen avslutades med popcorn och ytteligare en film, men först hade jag en samtal med Emil som ringde och va lite pratsugen då han satt på tåget hem. Pratade även med Eric under dagen och vi hade så mycket att säga att det blev ett samtal på nästan 40 min.

Helgen har i allafall vare riktigt riktigt bra, och nu äre bara att längta till nästa!

Tjingeling!

Måndag 19/3

Är tillbaka på universitetet idag, det var lite jobbigt att kliva upp i morse men de gick ändå bra.
Blir roligare att kliva upp i morrn då jag får sällskap av Christofer som nu har jobbat färdiga sina nätter och ska byta till dag tid i veckan :)
Imorgon kommer päronen även hem, lite skönt då jag slipper ha all kontroll på Molly. Hoppas dom har köpt nå roligt åt mig och christofer :) hihi
Blev även godkänd på lab1 som jag lämnade in för några veckor sedan :)
Tjingeling!

Äntligen klart


(Här är den slutgiltiga resultatet.)

Äntligen är det digitala konstverket klart, blev inte som jag tänkt mig men det får fan i mej duga.
Innan jag började med konstverkat så ändrade jag även om min lo-fi lite, den kan jag säga att jag är nöjd med i allafall :P

Nu har jag bytt om och ska bege mig på gymet innan pojken vaknar :P  Måste även handla lite på vägen, osten har ju tage slut ;/

Tjigeling!

Jobbar, jobbar, jobbar

Sitter hemam i soffan och arbetar på mitt digitala konstverk. Min första tanke gick inte som jag tänkt mig, så efter att ha pratat med Emma en stund gav hon mig lite nya tips på vad jag skulle kunna göra för något.
Mitt digitala konstverk kommer att föreställa en logotyp till våran webshop.

Tog visst en längre sovmorgon idag än igår, vilket inte alls var tänkt, var fortfarande riktigt trött när jag pallrade mig ur sängen. Min älskling ligger fortfarande och sover då han jobbar natt i veckan och inte kommer hem förrän just efter 7 på morgon. Insåg tidigare idag att vi de näsrmaste två dagarna kommer att gå förbi varandra. innan han ens har komme hem från jobbet så har jag redan åkt.

Nu ska jag ta mig lite eftermiddagsfika och sedan fortsätta med det här jävla konstverket så de blir klart.
Tjigneling!

Kreativ men kanske lite lat..


(Min skiss än så länge. Gör den i programet balsamiq, Rätt enkelt och roligt.)

Har hunnit påbörja min lo-fi skiss som jag börar tycka ser helg okey ut. Har även klurat ut hur jag ska göra mitt digitala konstverk så när jag nu känner för de äre bara att sätta igång :)
Har fått tillbaka resultatet på lab 2 som vi lämnade in igår och den var godkänd :)
Nu ska jag göram ig någon slags lunch och sedan blire nog en prom, får hoppas jag inte blåser bort.

Tjingeling!

13/3

Vaknade vid halv 9, mamma & pappa hade glömt på tnv och inte på den lägsta volymen heller. '
När jag slog upp mina ögon låg christofer bredvid mig, hade konstiga drömmar om att han inte kom hem, tur de bara var en dröm!
Har sutte i soffan nu en stund och äte frukost, så nu ska jag arbeta en liten stund innan jag samlar mod till en paus och beger mig ut i "stormen" för en promenad.

Tjingeling!

Jobbar hemifrån kan vara skönt ibland..



Idag vare måndag igen och då bar de av mot Umeå för föreläsning och gruppmöte samt att skriva klart laboration 2.
Hade trott jag skulle måsta ta 16,32 tåget men mina lab-kompisar lät mig spinga iväg till 13,50bussen då vi nästan var klara. Jag och pappa åt stuvade makaroner & korv till middag vilket va gode gött, och sedan kokade jag lemon curd och gjorde sedan vanlijmuffins med de som fyllning i. Det blev gott!
Har spenderat kvällen framför tvn och bevittnat då Saik krossade modo :)
Nu väntar jag på att min älskling ska komma så kanske det blir nå kvällsfika innan jag kryper till kojs och han åker på jobbet. Han ska jobba natt hela veckan, väl passande när mamma & pappa åker utomlands, men behöver ju bara somna själv så vaknar jag ju brevid han :)

Har ikväll laddat hem photo filter på datorn igen och sutte och lekt lite med de för att se om jag minns hur programmet fungerade. Har en skoluppgift jag tänkte gör i de programmet :P
När jag sutte och testa ett tag samt rådgivit med Emma bestämde jag mig för att jobba hemifrån i morgon, istället för att åka till ume på en föreläsning som vara i 1,5 h. Har lite som ska vara klart dels tills på torsdag men även tills nästa tisdag så jag passar på att börja i tid, då jag redan ikväll har sutte och komme på ideer att skriva om.

Imorgon åkte även mina föräldrar till de varmare breddgraderna och jag är inte lite avis, har redan nu börjat skramla ihop till en egen resa!
Tjingeling!

Internationella kvinodagen

8 Mars och jag vet typ hur många som helst som fyller år på denna dag. Har nydligen anlänt till umeå, skulel gå och  registrera mig på kursen som vi håller på att läsa men visade sig att jag redan är registrerad :)
Idag blire nog en lång dag här på uni då jag & Emma efter dagensföreläsning ska börja med lab 2, hoppas att vi är flitiga och får så mycekt som möjligt gjort :P
Ikväll måste jag även gå på gymet 40 min så jag inte behöver böta något denna vecka. Imorgon äre fredag och även då måste jag köra ett pass så jag inte åker på böter, har en förmåga av att bli lat på helgen så bäst att försöka göra bort passen innan dess. Imorgon blire i allafall fredagsmys och jag längtar!

Tjingeling!

Fan va ja ha vare dukti i dah!

Jävlar i min själv vad jag ha vare dukti idag, efter att rummet va städa klart tog jag min an hallen och tvättstugan mest för hopp om att hitta min ring men den har inte vilja visa sig. Funderar på att sätta mig och leta i dammsugarpåsen nu och se om den kanske har slingt in där. Har tillbringar kvällen under min snuggrugg i soffan i de nystädade rummet och sett sherdil, vad länge sedan, och mina tänker förde mig till Olivia många gånder under filmens gång. Är helt slut i kropp & huvud så skulle gärna bara vilja lägga mig under täcket och sova men kanske är lite tidigt för de än. Tjingeling!

Ledig Onsdag

Idag är jag ledig och tog mig då en lite sovmorgon till just vid 10. Låg sedan kvar en stund i sägen och läste vk samt nå bloggar innan jag pallrade mig upp. Har ägnat förmiddagen och fram till nu med att STOR städa mitt rum i ett tappert försök till att hitta min försvunna ring. Ringen är ännu ej funne men jag fick då ett välstädat och mycket rent rum att gå och lägga mig i när kvällen kommer.
Ska förstäda letandet av ringern genom att fortsätta städa resten av nerdervåningen och hoppas att jag finner den och om jag inte gör det finns bara en sak att  göra, öppna damsugarpåsarna!

Önska mig lycka till med de fortsatta letande, Tjingeling!

Måndag 5/3

Fick tillbaka resultatet från mattetenta del 2 och jag är godkänd, nej vänta jag är mer än godkänd då jag lyckats skrapta ihop till betyget 4 som motsvarar VG och jag kan lova att jag är grymt jävla nöjd!!
Har firat detta med att baka en ny chokladtårta samt småfrallor ikväll. mamma har masserat mig rygg lite och nu ska jag krypa ner under täcket och värma upp de tills min Christofer kommer hem från jobbet. Får se till att bjuda han på fika och sedan äre bara att skynda sig isäng eftersom båda ska upp vid 06,00 i morrn.
Sammanfattningsvis kan jag säga att jag ha haft en bra dag!!! Tjingeling!

Min fredag



Haft en gode skön fredag än så länge! Började dagen med att kliva upp 06,30 för att skjussa Christofer på jobbet då jag behövde låna hans bil idag. När jag kom hem hade jag pignat till och valde att bara ligga och se på tv i sängen till strax efter 8 då mamma kom hem från spinningen. Då bytte jag om och drog på gymet. Riktigt skönt att träna på morgon!  När jag kom hem duschade jag och gjorde mig iordning för att åka in på stan och vandra runt på marknan med Matilda en stund. Vi åt grillspett, testa langos för förast gången som var rätt gott, och självklart en munk slank de ner. Vi besökte även bolaget så nu är då de bortstökat inför helgen.
Vid halv 1 blev vi less och jag skjussade hem matte och for sedan hem.
Väl hemma vad jag duktig och damsög samt damtorkade i Christofers bil så får se om han märker nåt när han får tillbaka bilen :P Sedan damsög jag även hallen på nerdervåningen och lite i mitt rum innan jag hamnade framför datorn. Snart ska jag in på stan igen, lovade mamma att jag skulle handla till middagen, så är ju bara att görat!

Ikväll blire en lugn kväll, ska äta gekiska biffar & pären till middag. Sedan kanske jag tittat förbi hos tjejerna som sattsar på en tvådagars om jag inte blir liggande i soffan hela kvällen :P

Ha en bra fredag, Tjingeling!

jag är lagomt less


Har till och från under dagen hålle på med lab 1, kan säga att jag är lagomt less. Har svarat på allt för många konstiga och felstavade frågor, har bara ett parr sycken kvar nu och sedan ska det bara sammanställas i en rapport, vilket jag tror och hoppas inte tar allt för lång tid.
Nu ska jag i allafall åka och köpa nå mat, sedan blir det teater efter de med mamma & Pauline :)

Tjingeling!

Torsdag 1/3


Då var vi inne i den tredje månaden för 2012. Idag valde jag att stanna hemma från umeå och dagens föreläsning, tog i stället en liten sovmorgon till kvart över 9 och sedan låg jag kvar och baja njöt.
Hade tänkt åkta på gymmet dirket men påväg från christofer och hem för att hämta gymkläderna blev jag lite lat då jag kände lite huvudvärk, så valde att stanna hemma. Gjorde mig i stället en stor filtalrik och satte mig framför tvn och bara tgo det lugn. Nu har jag förflyttat mig till köksbordet som ska vara min arbetsplatsidag då jag tänkte att jag skulle påbörja och helst av allt slutföra laboration 1 på denna kurs.

Ikväll ska jag följa Pauline och kika på årets uppstättning av codan :) Längesedan jag var och kikade på den så ska bli kul! Bra belöning att se fram emot efter att ha jobbat med labben.
Nu ska jag sätta fart så något förhoppningsvis blir gjort, Tjingeling!

RSS 2.0